Innovatie

Als marktleider investeert CleanLease continu in innovatie en duurzaamheid. Innovatie gaat verder dan alleen onze wasprocessen verbeteren. Ook in de logistiek en de samenwerking met onze klanten zijn we constant op zoek naar innovatieve oplossingen en verbeteringen. Inspelen op trends, zoals individualisering binnen de textielbranche, vergt grote logistieke vernieuwing. Daarom investeren we voortdurend in informatietechnologie die ons logistiek datamanagement verder stroomlijnt. Logistiek en ICT raken steeds meer met elkaar verweven. Denk bijvoorbeeld aan ‘real-time tracking’, codering van kledingpools en geautomatiseerde laadsystemen. Maar ook aan het plaatsen van kledinguitgifteapparatuur tot en met het uitbesteden van een complete linnenafdeling. 

Duurzaamheid & innovatie

Duurzaamheid speelt bij al onze innovaties een belangrijkere rol. Wij vinden het heel belangrijk dat onze producten en processen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondere leefomgeving. Dat doen we op diverse gebieden: van het bundelen met een papieren wikkel in plaats van een plastic strap, onze slimme nieuwe rolcontainers die ervoor zorgen dat er in één rit meer vervoerd kan worden, de nieuwe hybride truck die we inzetten voor het transport in de binnenstad, tot de serie nieuwe producten als de herbruikbare en steriele isolatiejas en OK-muts die de afvalberg van alle wegwerpartikelen flink verminderen. 

CleanLab

Experience room

In onze vestiging in Eindhoven hebben wij een Experience Room ingericht. In deze ruimte kunt u onze producten, diensten en innovaties echt ervaren. Bekijk ons luxe textiel, voel aan onze dienstkleding en kom meer te weten over onze logistieke oplossingen. Nieuwsgierig? Graag nodigen wij u en uw collega’s uit om een bezoek te brengen aan ons CleanLab in Eindhoven.

Maak nu een afspraak 

Skincair

Innovatief 3D-medisch hoeslaken

Skincair is speciaal ontwikkeld om cliënten meer beweeggemak en ligcomfort te bieden. In het bijzonder voor cliënten met risico op decubitus. De unieke eigenschappen maken het product bijzonder geschikt voor mensen die door ontregeling van de lichaamstemperatuur last hebben van warmte of nachtelijke transpiratie, verminderd mobiel zijn en daardoor moeite hebben met draaien en bewegen in bed, herstellende zijn van een operatie of behandeling of een huidaandoening hebben. Doordat zij minder klachten ervaren en zelfredzamer zijn, geeft de Skincair ook verlichting aan de zorg. 

Lees meer over Skincair
UHF RFID in textiel

Kwalitatief textiel met slimme techniek

RFID staat voor Radio Frequency Identification. Deze technologie maakt gebruik van radiogolven om informatie draadloos op afstand te lezen. Met onze onzichtbare RFID-chips in het textiel weten we op ieder moment precies waar het textiel zich bevindt. Maar ook hoe vaak het artikel al is gewassen, hoeveel artikelen er in omloop zijn en hoe lang het artikel meegaat. Zo kunnen we het textiel optimaal beheren. 

Minder plastic verpakkingsmateriaal

Bundelen met een papieren wikkel

We dragen op verschillende manieren bij aan het verminderen van verpakkingsmateriaal en zetten ons in om zoveel mogelijk milieubesparingen te realiseren. Eén van de laatste ontwikkelingen die wij door hebben gevoerd, is het bundelen van artikelen met papieren bandjes in plaats van plastic. 

Het bundelen met papieren wikkel, of ‘strap’, heeft een aantal voordelen ten opzichte van een plastic strap of zak. Zo is de papieren strap volledig recyclebaar, geeft het minder beschadigingen aan kleding, is het openen van pakketten eenvoudiger en is deze versie maar liefst 80% minder milieubelastend! De papieren wikkel kan zelfs voorzien worden van logo of tekst.  

Maak kennis met Roy

De handdoekrobot die mensen eenzijdig werk uit handen neemt

Hoewel er ook in de textielreinigingsbranche veel is overgenomen door de apparaten, wordt het sorteer- en insteekwerk nog steeds vooral door mensen gedaan. De komst van handdoekrobot Roy heeft daar verandering in gebracht.  

Roy heeft een menselijke naam, omdat hij ook menselijk werk doet. De robot pakt de punten van de handdoek en controleert met een camera het artikel op vlekken. Is de handdoek schoon en vlekvrij? Dan legt hij hem in de insteekmachine waar de handdoek gevouwen wordt. Met de komst van de handdoekrobot, maken we een belangrijke stap in de automatisering waarbij we het werk voor onze medewerkers zo prettig mogelijk willen maken.  

INTEGRATIE ZIEKENHUISLOGISTIEK

CleanLease is uw complete adviespartner 

Wij zijn meer dan enkel een textielleverancier. Wij denken met u mee in iedere logistieke stap binnen het proces. Het distribueren, reinigen en weer retour leveren van uw wasgoed klinkt namelijk stukken eenvoudiger dan het daadwerkelijk is. Onze logistieke kennis onderscheidt ons binnen de markt en zorgt ervoor dat wij u volledig kunnen ontzorgen. Wij kunnen de distributie vanaf afdelingsniveau organiseren. Sterker nog, dit is precies waar wij goed in zijn.

 

 

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

Ga naar contact