Skincair: een innovatief 3D-medisch hoeslaken

Het Skincair hoeslaken is een product met een bijzondere samenstelling. De stof van het medische hoeslaken heeft een speciale en verfijnde 3D-structuur opgebouwd uit een gladdere bovenkant met glijpatroon een inwendige ventilerende luchtlaag en zachte onderkant. Dit biedt niet alleen betere vochtregulatie, maar ook meer beweeggemak en hoger ligcomfort. Daardoor is het uitermate geschikt voor cliënten met risico op decubitus. Ook zijn de eigenschappen van het hoeslaken prettig voor cliënten die last hebben van warmte of nachtelijk transpireren. Dankzij de gladde stof ontstaat er minder wrijving en afschuifkrachten, kan de cliënt zichzelf makkelijker bewegen en biedt tevens verlichting voor de zorg.

 

Gemak voor patiënten en zorgverleners  

Skincair is speciaal ontwikkeld om minder mobiele cliënten met beweeg-, transpiratie- en/of decubitus risico en problemen een betere vochtregulatie, meer beweeggemak en ligcomfort te bieden. De unieke eigenschappen maken het product bijzonder geschikt voor mensen die door ontregeling van de lichaamstemperatuur last hebben van warmte of nachtelijke transpiratie, verminderd mobiel zijn en daardoor moeite hebben met draaien en bewegen in bed, herstellende zijn van een operatie of behandeling of een huidaandoening hebben. Doordat zij minder klachten ervaren en zelfredzamer zijn, geeft de Skincair ook verlichting voor de zorg.

Minder medische hulpmiddelen nodig  

Het Skincair 3D medisch hoeslaken vervangt onder andere het katoenen laken en is de nieuwe ondergrond voor bewoners, cliënten en patiënten. Het hoeslaken vervangt deels de inzet van luchtmatrassen, reduceert verbanmiddelen, de inzet van glijzeilen en beperkt het gebruik van incontinentiematerialen. De microvezels en de gepatenteerde 3D-breitechniek creëren een ventilerende, vochtafdrijvende luchtkamer tussen huid en zorgmatras. Het satijn gladde bovenoppervlak verlaagt wrijving en vergemakkelijkt het zelf bewegen en draaien in bed. Hierdoor helpt het 3D medisch hoeslaken bij het voorkomen en genezen van doorligplekken.

Duurzaam en geen omkijken naar de was  

Het 3D-medische hoeslaken gaat 120 wasbeurten mee. Daarna wordt het uit roulatie genomen en vervangen door een nieuw exemplaar om de eigenschappen en werking te kunnen garanderen. Dat vraagt wel een goede en specifieke reinigingsbehandeling. Daarom is Sense Textile, de ontwikkelaar en producent van de Skincairs, een partnership aangegaan met CleanLease. Speciaal voor de Skincair hebben we een ‘lease- was’-service en abonnement ontwikkeld. Hiermee heeft u geen omkijken naar het reinigingsproces en kwaliteitscontrole en bent u verzekerd van een professionele hygiënische reiniging waarbij zo min mogelijk water, energie en chemicaliën worden gebruikt.

Wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het Skincair 3D medisch hoeslaken

Onlangs publiceerde het WCS Nieuws het wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het Skincair 3D medisch hoeslaken. Benieuwd naar de resultaten?

Lees het gehele artikel via de website van Sense Textile

Verpleegkundigen, innovatiespecialisten, ergotherapeuten en zorgmanagers zijn al enthousiast over Skincair in de zorgpraktijk!

We vinden het belangrijk om de inzet en het gebruik Skincair te blijven doorontwikkelen. Daarom hebben we veel contact met verpleegkundigen en ergotherapeuten, die onverminderd enthousiast zijn over het innovatieve hoeslaken. Er zijn meerdere zorginstellingen die nu al langere tijd met Skincair werken en het medisch hoeslaken inzetten voor ca 15- 25% van langdurige zorgontvangers.

Geen investering nodig
De zorginstelling hoeft door het service & huurmodel niet te investeren omdat ze de Skincairs niet hoeft aan te schaffen. Door een gerichte inzet van de Skincairs kan de zorginstelling besparen in de exploitatiekosten want Skincair leidt tot lagere materiaalkosten per geïndiceerde gebruiker (10 – 15%). Bovendien verlicht en ontlast Skincair de zorg in tijd en inspanning en verhoogt het comfort en zelfredzaamheid van de cliënten.

Ervaar de voordelen van Skincair voor uw organisatie
U kunt zelf Skincair direct in de praktijk ervaren door een op maat gemaakt introductieprogramma van CleanLease en Sense Textile. Dit leidt tot een rapportage met metingen en bevindingen onder de testgroep en een eerste opstelling van een business case. Beide kunnen als leidraad dienen na de introductiefase voor een verder implementatie in uw gehele zorgorganisatie

Onderstaande conclusies zijn getrokken op basis van ervaringen en metingen op de verpleegafdelingen:

1. De zelfredzaamheid voor cliënten die beperkt mobiel zijn neemt toe (zelf kunnen bewegen);
2. Skincair laat veel minder plooien en huidrimpels zien;
3. Cliënten liggen comfortabeler in bed;
4. Cliënten met enige eigen mobiliteit kunnen gemakkelijker gedraaid worden in bed (minder verzorgenden aan bed);
5. Cliënten hebben minder last van transpiratie;
6. Skincair, de nieuwe bedondergrond, voelt minder nat en warm aan van transpiratie;
7. Omhoog verplaatsen van cliënten gaat gemakkelijker;
8. Cliënten van lig- naar zitpositie brengen gaat gemakkelijker;
9. De moeite voor uitvoeren van transferhandelingen wordt als lichter ervaren;
10. Verpleging en verzorging geeft aan minder tijd kwijt te zijn met uitvoeren van de handelingen aan bed bij Skincair.

Contact

Wilt u meer weten over Skincair? Neem dan contact met ons op!