Ergon en CleanLease bundelen krachten

Ergon en CleanLease bundelen krachten

Ergon en CleanLease bundelen krachten

Moderne productietechnieken, chiptechnologie, duurzaamheid en sociaal ondernemen komen samen.

CleanLease en Ergon hebben de handen ineen geslagen en gaan een langdurige samenwerking aan. Op woensdag 24 mei 2023 werd het personeel van beide bedrijven op de hoogte gebracht van dit voorgenomen besluit. In Veldhoven bouwt Ergon momenteel een nieuwe wasserij waarin de krachten van beide bedrijven worden gebundeld. De wasserij wordt voorzien van moderne technieken en onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid en inclusiviteit.

Beide bedrijven zijn geen onbekende namen in de regio. CleanLease is marktleider in duurzame textielverzorging en heeft vestigingen door heel Nederland, waaronder Eindhoven en Gemert. Ergon biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek waar zij tot bloei kunnen komen en heeft verschillende werkleerbedrijven in regio Eindhoven, waaronder Ergon wasserij. Ergon en CleanLease gaan op exclusieve basis een langdurige samenwerking aan op basis van gelijkwaardigheid. Dit biedt kansen voor beide organisaties en leidt tot verdere optimalisatie van de dienstverlening.

Duurzaam en inclusief
Ergon en CleanLease bieden met deze samenwerking een combinatie van de specialistische kennis en markt van CleanLease, met de persoonlijke en maatschappelijk verantwoorde zorg voor de was door Ergon. En dat in één van de meest duurzame wasserijen van Europa. In de nieuwe Ergon wasserij zullen rond de 200 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame en aangepaste werkplek vinden. Het management team van CleanLease heeft het voornemen alle activiteiten ten behoeve van de verwerking van textiel voor haar klanten vanuit de vestiging Eindhoven Morgenlicht, onder te brengen in de nieuwe wasserij in Veldhoven.

Langdurige samenwerking
Theo Lantinga, algemeen directeur van CleanLease, laat weten: “We bieden alle
werknemers van CleanLease die werkzaam zijn aan de Hertentalsweg, een vervangende en passende werkomgeving binnen vestigingen van CleanLease of bij de nieuwe wasserij in Veldhoven. Onze klanten gaan gefaseerd over en blijven bij ons onder contract. We bieden onze klanten voor de lange termijn een moderne en duurzame productiefaciliteit, waardoor we ze nog beter kunnen ontzorgen.” Directeur Werken Leren van Ergon, Rob den Teuling, vult aan: “Wij zijn erg blij dat we de noodzakelijke volume-uitbreiding van onze nieuwe Ergon wasserij in een langjarige samenwerking met CleanLease kunnen realiseren. Daarmee bieden we meer zekerheid voor passend werk voor 200 medewerkers van Ergon en blijven we ons beoogde marktsegment met een ervaren partner op gelijke wijze bedienen.”

Op bijgevoegde foto van links naar rechts: Albert Hartog (CleanLease), Arno Senders (CleanLease), Yvonne van Mierlo (Ergon), Rob den Teuling (Ergon), Ingrid Hems (Ergon), Theo Lantinga (CleanLease) en Emiel Hagens (CleanLease).